...rastliny, ktoré nenájdete v bežných záhradníctvach.

+421 907 237 791
dana@eurohosta.com

Hosta Weihenstephan - Eurohosta
Loading...
Zoom

Máte peknú fotografiu, ktorú by sme mohli použiť? Pošlite nám ju.

Hosta Weihenstephan

Zelená hosta s bielymi kvetmi.
Za tento produkt získate 2 Eurohosta vernostných bodov. Body získajú len prihlásení zákazníci.
Veľlkosť:
stredná
Farba kvetu:
biela
Kód produktu:
H143
Dodávané ako:
voľné korene

Dostupnosť: Skladom

2,49 €
Popis produktu
Detaily

Hosta Weihenstephan má oválne listy. Veľmi cenený kultivar s príjemnou zelenou farbou listov. Nádherne bielo kvitnúci. Je neoceniteľná pri kompozícii tvorby záhradných návrhov. Má neutrálnu farbu a dá dokonale vyniknúť nápadným olitérom. Rýchlorastúci kultivar.

Ako pestovať hosty

Rezervujte si polotienne a tienne miesto vo vašej záhrade na pestovanie host. Svetlý polotieň  majú najradšej dvoj a viacfarebné kultivary. Tam najlepšie vyniknú ich farby. Zelené a modré kultivary zasaďte do najväčšieho tieňa. Žlté kultivary sú obyčajne najodolnejšie voči slnku a môžete ich pestovať aj tam, kde je niekoľko hodín priameho slnečného svitu. Pozor ale na horúce popoludňajšie slnko, ktoré ich môže spáliť. Najmä biela a krémovo-biela farba listov host je na slnko veľmi citlivá. Pestujte funkie vo vlhkej, humóznej pôde. Rastliny so silnejšími a hrubšími listami sú vhodnejšie na suchšie miesta. Žiadnemu kultivaru ale príliš suchá pôda dlhodobo nebude vyhovovať.

Polejte funkie hneď ako ich na jar zasadíte a potom ich polievajte počas celej prvej sezóny.  Doprajte im pravidelnú zálievku ešte aj ďalší rok, kým sa plne nezakorenia. 

Hosty rastú pomaly a môže trvať aj 2-5 rokov kým dosiahnu plnú veľkosť, dlhšie to trvá väčším druhom. Vyhraďte pre ne dostatok priestoru vo vašom trvalkovom záhone. Väčšina z nich sú stredne veľké až veľké trvalky. Funkie sú mimoriadne odolné voči škodcom. Najväčšie škody môžu spôsobiť slimáky a lesná zver. 

Ďalšie informácie
Recenzie
Ďalšie fotografie tohto produktu
Video
Možno Vás zaujme aj nasledujúci produkt
Napísali sme v našom Blogu